Οι πατάτες φούρνου είναι νόστιμες όταν τις τρώμε έξω σε εστιατόρια. Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν μας πετυχαίνουν στο σπίτι. Ακολουθήστε βήμα βήμα την συνταγή και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.
Υλικά για πατάτες φούρνου
15-20 baby πατάτες με τη φλούδα
2 κ.τ.σ βαλσάμικο εσπεριδοειδών
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1/2 κουταλάκι μουστάρδα απαλή
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες φούρνου
Πλύνετε τις πατάτες και κόψτε τις στη μέση κάθετα και βάλτε τις στο ταψί σας. Ρίξτε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το λάδι, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα (ή και παραπάνω) στους 200 βαθμούς Κελσίου. (προσθέστε λίγο νεράκι ή λίγο χυμό πορτοκάλι)