Η τυρόπιτα σφολιάτας μπορεί να γίνει υπέροχη στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο πέντε υλικά. Αφιερώστε λίγη ώρα από τον χρόνο σας και πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.
Υλικά για τυρόπιτα σφολιάτας
• 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
• 400γρ αγελαδινό τυρί
• 4 μεγάλα αβγά
• λίγο γάλα
• 1 αβγό (για να αλείψουμε το πάνω φύλλο)
Εκτέλεση συνταγής για τυρόπιτα σφολιάτας
1. Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει περίπου 15′.
2. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο.
3. Σ’ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, θριμματίζουμε το τυρί μέσα και λίγο γάλα και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε όλο το μίγμα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας όμως κενό γύρω γύρω στις άκρες του φίλου. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και πατάμε γύρω γύρω τις άκρες μ’ένα πιρούνι.
5. Χαράζουμε το πάνω φύλλο μ’ένα μαχαίρι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αβγό.
6. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25΄-30′, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.