Η λιβανέζικη σαλάτα ταμπουλέ, είναι ολοένα και πιο δημοφιλής στην Ελλάδα. Είναι πολύ εύκολη στο να την φτιάξει κανείς και πολύ θρεπτική. Το μυστικό βρίσκεται φυσικά στην ντομάτα και στον μαϊντανό.
Υλικά για σαλάτα ταμπουλέ
1/2 πακέτο πλιγούρι Fytro
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μικρές ή μία μεγάλη ντομάτα
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
*Μπορεί κάποιος να προσθέσει ακόμη αγγούρι, μαρούλι ψιλοκομμένο ή και φέτα τριμμένη.
Εκτέλεση συνταγής για σαλάτα ταμπουλέ
Βάζετε το πλιγούρι να πάρει μία βράση σε 700 ml νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να φουσκώσει και να κρυώσει. Δοκιμάστε αν έχει μαλακώσει με ένα κουτάλι και σουρώστε πολύ καλά. Βάλτε το σε ένα μπολ. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό σας και βάλτε τον στο μπολ.Έπειτα ανοίξτε τις ντομάτες, ξεσποριάστε τις και κόψτε σε κύβους. Προσθέστε τις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σας. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Δοκιμάστε με ένα κουτάλι και αλατίστε ή προσθέστε λεμόνι αν χρειάζεται.