Και ποιος δεν τρελαίνεται τώρα το καλοκαίρι για τα ροδάκινα; Αν εξαιρέσω όλους εκείνους που έχουν αλλεργίες, το ροδάκινο είναι από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα. Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάχναμε μία εύκολη και νόστιμη ροδακινόπιτα.
Υλικά για ροδακινόπιτα
• 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
• 1 αυγό
• 150 γρ. βούτυρο
• 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο
• λίγη μαύρη ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
• 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
• 1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• κομπόστα ροδάκινο
• λίγη κανέλα
Εκτέλεση συνταγής για ροδακινόπιτα
• Χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο.
• Στρώνουμε σε 1 βουτυρωμένο ταψί τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και λίγη μαύρη ζάχαρη.
• Στο μείγμα ρίχνουμε το κονιάκ, το γιαούρτι, λίγη κανέλα και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν το κέικ.
• Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ροδάκινο ψιλοκομμένο.
• Τέλος βάζουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.