Το χειμώνα την τιμητική τους έχουν οι σούπες. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους υπάρχουν σούπες που είναι πολύ θρεπτικές κι υγιεινές. Μία από αυτές είναι και η κολοκυθόσουπα.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό κολοκύθα
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 πατάτα
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
- κάρδαμο
- αλατοπίπερο
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- λίγο λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε κυβάκια και τα σωτάρω στο λάδι.
- Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύω. Προσθέτω και το ζωμό.
- Καπακώνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιώ τη σούπα και τη βάζω να πάρει μια βράση.
- Τότε προσθέτω την κρέμα κι ανακατεύω. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτω τη μαργαρίνη. Τότε είναι έτοιμη για σερβίρισμα!