Οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα. Όπως και να τις φάω μου αρέσουν πολύ. Σήμερα λοιπόν θα σου παρουσιάσω μια συνταγή για να φτιάξεις φραουλόπιτα. Ειμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα!
Υλικά για φραουλόπιτα
• 2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• λίγο αλάτι
• 1 κουταλάκι baking powder
• 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
• 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Γέμιση
• 500 γρ. φράουλες
• 3/4 ποτηριού ζάχαρη
• χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής για φραουλόπιτα
• Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
• Πλένουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αναμιγνύουμε καλά.
• Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Βάζουμε σε πυρέξ το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Τρυπούμε ελαφρά με πιρούνι σε 5-6 σημεία και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω και κάτω αντίσταση) για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!