Στο σπίτι μου θέλω πάντα να υπάρχει γλυκό για αυτό και συχνά φτιάχνω μωσαικό. Τι θα λέγατε όμως να μοιραστώ μαζί σας μία υπέροχη συνταγή για την πιο εύκολη τούρτα παγωτού τώρα που είναι ακόμη καλοκαίρι;
Υλικά για τούρτα παγωτού
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 γάλα εβαπορέ
- 500 ml κρεμά γάλακτος
- 2 βανίλιες
- 4 κ.σ. νουτέλα
- 2 πακέτα μπισκότα της επιλογής σας
Εκτέλεση συνταγής για τούρτα παγωτού
Με το μίξερ χτυπήστε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος. Μόλις πήξει, βάλτε το ζαχαρούχο και τέλος το εβαπορε. Έπειτα ρίξτε τις βανίλιες και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα, ρίξτε μέσα τα τριμμένα μπισκότα σας. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. (μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε από μπισκότα και μια βάση, όπως κάνετε και για το cheesecake και να ρίξετε το μείγμα από πάνω)
Έπειτα βάλτε τις κουταλιές με τη νουτέλα, ανακατέψτε ελαφρά και ρίξτε το μείγμα σας σε μια φόρμα που θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα ή ένα στρογγυλό ταψάκι.
Τοποθετήστε την τούρτα σας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Μόλις είναι έτοιμη, μπορείτε να την ξεφορμάρετε και να διακοσμήσετε με επιπλέον τριμμένα μπισκότα από πάνω ή σιρόπι σοκολάτας.