Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα πασχαλινά φαγητά που το τρώμε την Ημέρα της Ανάστασης μετά την Εκκλησία. Επειδή οι νέες εργαζόμενες γυναίκες με πολλές υποχρεώσεις θέλουν εύκολες και γευστικές συνταγές, εγώ είμαι εδώ για να τις παρουσιάσω. Μία εύκολη συνταγή για μαγειρίτσα είναι η παρακάτω.
Υλικά για την πιο εύκολη μαγειρίτσα της στιγμής
• 1 συκωταριά ενός κιλού
• καρδιές από 2 μαρούλια
• 10-15 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 μάτσο άνιθο
• 3,5 κ.σούπας ρύζι γλασέ
• 1/2 cup λάδι ελιάς
• 1 αυγό
• Χυμό λεμονιού
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για την πιο εύκολη μαγειρίτσα της στιγμής
1. Πλένω και κόβω την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζω νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω την συκωταριά και την αφήνω να βράσει.
2. Μετά από 2,5 ώρες προσθέτω τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει το φαγητό για μισή ώρα περίπου.
3. Χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτω 2 κ.σούπας νερό κρύο. Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω.
4. Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.