Η μπεσαμέλ όταν είναι σπιτική είναι πεντανόστιμη. Αν νομίζετε ότι είναι κάτι δύσκολο, θα σας διαψεύσω. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής.
Υλικά για σπιτική μπεσαμέλ
• 3-3 1/2 ποτήρια φρέσκο γάλα
• 5 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
• λίγο ελαιόλαδο
• 2 αβγά χτυπημένα
• αλάτι
• μοσχοκάρυδο
• 3 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής για σπιτική μπεσαμέλ
Σε κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Ανοίξτε το μάτι σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει η κρέμα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα, προσθέστε και το βούτυρο.