Συνταγή για την πιο αφράτη σταφιδόπιτα

Η σταφιδόπιτα είναι από τις πιο ωραίες πίτες. Πολλές φορές τα πρωινά όταν πηγαίνω στο φούρνο της γειτονιάς μας παίρνω ένα κομμάτι και τρελαίνομαι με την γεύση του. Εγώ σας προτείνω να την φτιάξετε στο σπίτι, αφού προηγουμένως προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά.

Συνταγή για την πιο αφράτη σταφιδόπιτα
Συνταγή για την πιο αφράτη σταφιδόπιτα

Υλικά για σταφιδόπιτα 

• 1,5 ποτήρι λάδι
• 1,5 ποτήρι σταφίδες
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 2 ποτήρια νερό
• 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
• 1 φλιτζανάκι κονιάκ
• 1 κουταλάκι σόδα
• λίγη κανέλλα
• γαρύφαλλο
• μοσχοκάρυδο
• 1 μπεικιν παουντερ
• αλεύρι όσο πάρει
• σουσάμι

Συνταγή για την πιο αφράτη σταφιδόπιτα
Συνταγή για την πιο αφράτη σταφιδόπιτα

Εκτέλεση συνταγής για σταφιδόπιτα 

Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί με το μίξερ. Πρέπει να βάλουμε αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα όπως του κέικ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Μετά βάζουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας αρκετό σουσάμι. Ψήνουμε στους 180°c για μια ώρα περίπου.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.