Συνταγή για την αγαπημένη μου παραδοσιακή βασιλόπιτα

Λίγο πριν φύγει ο χρόνος και μπούμε στο 2023, πολλοί από μας θέλουμε να φτιάξουμε βασιλόπιτα στο σπίτι. Τι θα λέγατε να φτιάχνατε παραδοσιακή βασιλόπιτα; Πάμε να δούμε μαζί τι χρειάζεστε για να γίνει.

Υλικά για βασιλόπιτα

110 ml. γάλα
2 κ.γ. baking powder
300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
180 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
350-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια

Πώς να φτιάξω βασιλόπιτα

Χτυπήστε με το μίξερ το τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε το χτύπημα για 4 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια.
Σε ένα στρογγυλό ταψί βουτυρώστε για να μην κολλήσει το μείγμα σας και ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα. (Δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί).

Μόλις κρυώσει, κρύψτε ένα κέρμα που θα έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή καβουρδισμένα φιλέ αμύγδαλα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.