Η μπανάνα φέτος αποτελεί ιδανικό φρούτο αφενός γιατί έχει πολλές βιταμίνες και θεωρείται πλήρες γεύμα κι αφετέρου γιατί μπορείς να φτιάξεις πολλές συνταγές. Μία από αυτές λοιπόν αφορά σε όλη την οικογένεια και είναι πεντανόστιμη! Συνταγή για τηγανητή μπανάνα λοιπόν! Είστε έτοιμες να την φτιάξουμε;
Υλικά για τηγανιτή μπανάνα
• Μπανάνες (όσες θέλετε. Ας πούμε 8 για να σας καθορίσω την ποσότητα για το κουρκούτι)
Για το κουρκούτι:
• 1 ποτήρι μπύρα
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μέχρι να γίνει ένας λίγο πυκτός χυλός, να κολλάει δηλαδή πάνω στη μπανάνα χωρίς να παίρνει όμως και μεγάλη ποσότητα)
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για σερβίρισμα:
• μέλι ή σιρόπι σοκολάτας
• και κατά βούληση: καρύδια, ινδική καρύδα, νιφάδες σοκολάτας, σουσάμι (που θα’χετε καβουρντίσει σε αντικολλητικό τηγάνι)
• ίσως και παγωτό βανίλια
Πώς να φτιάξω τηγανιτή μπανάνα
1. Φτιάχνετε το κουρκούτι βάζοντας σ’ ένα μπωλ αρχικά την μπύρα και προσθέτετε το αλεύρι διαδοχικά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Όταν αυτό θα είναι έτοιμο, σύμφωνα με την συμβουλή που σας έδωσα στα συστατικά της συνταγής, προσθέτετε και λίγη ζάχαρη, ίσα για να πάρουν χρώμα στο τηγάνισμα οι μπανάνες.
2. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε στα 2 ή στα 3 κομμάτια και τις βουτάτε στο κουρκούτι.
3. Σ’ ένα τηγάνι, βάζετε το λάδι να κάψει και τότε ρίχνετε τις μπανάνες. Έχετε και στη διάθεση σας μια τσιμπίδα που να μπορείτε να γυρνάτε εύκολα τις μπανάνες μέσα στο τηγάνι μέχρι αυτές να ροδίσουν ελαφρώς και τότε να τις βγάλετε από αυτό.
4. Έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας σε ένα ταψάκι όπου θα ακουμπήσετε τις μπανάνες όταν θα βγάλετε απ’ το τηγάνι για να μην κρατήσουν λάδια.