Τάρτα με ροδάκινο και κρέμα! Μία συνταγή εκπληκτική που αν και έκανε ποδαρικό ο Σεπτέμβρης ακόμη έξω είναι καλοκαίρι! Ακολουθήστε τα βήματά της και προσκαλέστε τους αγαπημένους σας ανθρώπους να την απολαύσετε!
Υλικά για τάρτα με ροδάκινο και κρέμα
Για την τάρτα:
• 2 φλυτζάνια αλεύρι
• 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
• 1 αυγό
• 2 κ.σ ζάχαρη
• 1 κ.σ. κονιάκ
• λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
• 1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια ή 1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
• γάλα
• 4 κ.σ φλυτζάνι ζάχαρη
• 1 φλυτζάνι σαντυγί
• 3-4 ροδάκινα ή κομπόστα ροδάκινο
• 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
• 1 1/2 κ.γ κόρν φλάουρ
Εκτέλεση συνταγής για τάρτα με ροδάκινο και κρέμα
1. Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη της τάρτας, σε 1/2 φλυτζάνι αλεύρι προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μίγμα. Μετά ρίχνουμε το αυγό, με το αλάτι , την ζάχαρη και το κονιάκ και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε και μετά την ανοίγουμε σε φύλλο και το στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο σκεύος για τάρτες.
3. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30′.Οταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει.
4. Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής βανίλια (χωρίς βράσιμο) ή το άνθος αραβοσίτου με το ανάλογο γάλα. Αν προτιμήστε το άνθος αραβοσίτου προσθέστε και 2 κ.σ ζάχαρη. Ετοιμάστε την κρέμα και αφήστε την να κρυώσει.
5. Μετά ανακατέψτε την κρέμα με την σαντυγί ελαφρά και γεμίστε την τάρτα, αφήστε την λίγη ώρα στο ψυγείο.
6. Καθαρίστε τα ροδάκινα κόψτε τα σε φετάκια και γαρνίρεται την τάρτα. Τέλος ζεσταίνουμε την μαρμελάδα με 2 κ.σ νερό προσθέτουμε 1-2 κ.σ ζάχαρη και το κορν φλάουρ αφού το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Βράζουμε το μίγμα για 2′ και το αδειάζουμε πάνω από τα ροδάκινα.