Συνταγή για τα πιο ωραία μπισκότα βανίλιας

Τα μπισκότα βανίλιας είναι πεντανόστιμα και μάλιστα πολύ εύκολα στην παρασκευή τους στο σπίτι. Εγώ σήμερα σας προτείνω να τα φτιάξετε με μία συνταγή της αναγνώστριάς μας, Μαρίας Λέκκα.

Συνταγή για τα πιο ωραία μπισκότα βανίλιας
Συνταγή για τα πιο ωραία μπισκότα βανίλιας

Υλικά για μπισκότα βανίλιας

125 γρ. βούτυρο και σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. (1/3 φλιτζάνι) ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού βανίλιας
115 γρ (3/4 cup) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. (2/3 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Συνταγή για τα πιο ωραία μπισκότα βανίλιας
Συνταγή για τα πιο ωραία μπισκότα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής για μπισκότα βανίλιας

Σε ένα ρηχό ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια .
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε τα δύο ειδών αλεύρια μαζί και ρίξτε τη μισή ποσότητα μέσα στο μπολ με το βούτυρο. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν τα υλικά και προσθέστε το γάλα. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε με το χέρι καλά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας προσθέστε λίγο γάλα.
Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και πιέστε της απαλά με ένα πιρούνι ή με την παλάμη σας (αν θέλετε φτιάχνετε και σχέδια). Τοποθετείτε τα μπισκότα στο ταψί ( να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C 18-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε για μερικά λεπτά να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.