Τα τυροκούλουρα μας τα έδιναν οι γονείς μας στο σχολείο όταν ήμασταν παιδιά. Μερικοί από σας θα το θυμάστε. Ωστόσο μπορείτε να τα φτιάξετε για όλη την οικογένεια για ένα λαχταριστό πρωινό.
Υλικά για τυροκούλουρα
320-340 γρ. αλεύρι φαρίνα
100 ml ηλιέλαιο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
200 γρ. φέτα
σουσάμι αρκετό
Εκτέλεση συνταγής για τυροκούλουρα
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέτουμε την φέτα την οποία έχουμε τρίψει στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ώστε να πετύχουμε μία ζύμη εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια μας. Ίσως να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι ή ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη. Σε κάθε περίπτωση η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Παίρνουμε μεγαλούτσικα κομμάτια από την ζύμη, πλάθουμε «κορδόνια» και ενώνουμε τις άκρες τους να σχηματίσουμε κουλουράκια.
Τα ακουμπάμε σε πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει το σουσάμι και κατόπιν τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη.