Τα τηγανόψωμα όταν είναι πετυχημένα και τραγανά τότε όλη η οικογένεια ξετρελαίνεται με την γεύση τους. Σήμερα λοιπόν σας προτείνω να τα φτιάξετε με μία συνταγή που μου την έδωσε μία φίλη μου και το αποτέλεσμα το έχω δοκιμάσει προσωπικά!
Υλικά για τηγανόψωμα
– 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
– μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 1 κούπα του τσαγιού περίπου νερό
– 1 κούπα τυρί φέτα
Εκτέλεση συνταγής για τηγανόψωμα
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, κάνουμε ένα κενό στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε για να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Έπειτα, λαδώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τα χέρια λεπτό φύλλο και βάζουμε μέσα το τυρί. Βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες και διπλώνουμε το ζυμαράκι, πατάμε με ένα πιρούνι τις άκρες να κολλήσουν και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά σε λάδι ώσπου να ροδίσει.