Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές αγοράζω από το φούρνο της γειτονιάς μου τσουρέκι ζεστό και αφράτο. Ατομικό για να το τρώω μέχρι να φτάσω στη δουλειά μου. Τις προάλλες λοιπόν μία φίλη μου μου έδωσε μία συνταγή η οποία είναι απίθανη για ατομικά τσουρεκάκια σπιτικά. Πάμε να δούμε μαζί την εκτέλεσή της στο παρακάτω βίντεο.
Υλικά για ατομικά τσουρέκια
1 ποτήρι ζεστό γάλα
1 ποτήρι ζεστό νερό
Μισό φλυτζάνι τσαγιού λάδι
2 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο ξηρής μαγιάς
5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γραμμάρια βούτυρο
Για την επάλειψη
2 κρόκοι αυγού
1 κ.τ.σ. σουσάμι
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά