Είναι ίσως ένα σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι κάθε εποχή του χρόνου. Ό,τι έχει να κάνει με σοκολάτα έχει φανατικούς οπαδούς για αυτό δεν έχετε παρά να σημειώσετε τα υλικά και να τα φτιάξετε.
Υλικά
1/2 κούπα(ες) ανάλατο βούτυρο
1 κούπα(ες) ζάχαρη
1/2 στικ βανίλια
2 αβγά
1/3 κούπα(ες) άγλυκο κακάο
1/2 κούπα(ες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα γεμάτη μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα κοφτή αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσέχω να μη μου κάψει. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύω, να διαλυθούν καλά. Σε ένα μπολάκι χτυπάω πρόχειρα τα αβγά με πιρούνι ή σύρμα, να φύγει η πολλή αβγουλίλα. Προσθέτω στο κατσαρολάκι τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας ζωηρά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Προσθέτω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά. Τέλος, κοσκινίζω στο μείγμα το αλεύρι τμηματικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κι ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα, χωρίς γρομπαλάκια.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια τετράγωνη φόρμα (22εκ.) ή βουτυρώνω και στρώνω αντικολλητικό χαρτί για πιο εύκολα. Γεμίζω το ταψάκι με το μείγμα της ζύμης, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια από το ταψί και λειαίνοντας με μια σπάτουλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′, μέχρι να ψηθεί καλά και να στεγνώσει λιγάκι η ζύμη. Θα αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού.