Τα αμυγδαλωτά είναι τα αγαπημένα μου. Αν θέλετε να τα φτιάξετε στο σπίτι αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή που μου έδωσε η φίλη μου Αγάπη, κι είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την παρασκευή τους.
https://www.instagram.com/p/B6MPFuYA4tc/
Υλικά για αμυγδαλωτά
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη
Διαδικασία για αμυγδαλωτά
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί«.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Τόσο απλά!