Το ζυμωτό ψωμί το έχουμε φάει από τις γιαγιάδες μας οι οποίες γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά για να πετύχει. Η γιαγιά Ελένη, της οποίας η κόρη είναι φίλη μου, μου έδωσε την συνταγή κι εσείς δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε!
Υλικά για ζυμωτό ψωμί
1 κ.σ βούτυρο μαλακό
½ κούπα ζάχαρη
2 κούπες γάλα
½ κ.σ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. σπόορι κύμινου
1 κούπα σταφίδες
4 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν παουντερ
1 ¼ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για ζυμωτό ψωμί
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Αναμειγνύετε ξεχωριστά τη ζάχαρη με το βούτυρο
Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύετε το γάλα, τη σόδα, το κίμινο και τις σταφίδες. Κατόπιν, προσθέτετε το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύετε
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτετε το μείγμα της ζάχαρης με το γάλα και ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια υγρή ζύμη
Ρίχνετε τη ζύμη στο ταψί και ψήνετε για μία ώρα. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, κάντε το ίδιο κόλπο με το κέικ, βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό και καθαρό, το ψωμάκι σας είναι έτοιμο.
Το αφήνετε για μισή ώρα να κρυώσει και το κόβετε!