Το σπιτικό ψωμί είναι αφράτο, ζεστό και πολύ νόστιμο. Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω μία συνταγή για σπιτικό αφράτο ψωμί με γιαούρτι.
Υλικά για σπιτικό ψωμί με γιαούρτι
2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
170 γρ. γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής για σπιτικό ψωμί με γιαούρτι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, και το αλάτι Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Αφού γίνουν ένα μείγμα, προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά, να μην κάνει το μείγμα μπαλάκια. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά. Όπως και με το κέικ (εξάλλου πρόκειται για μία παραλλαγή του) βυθίζετε ένα μαχαίρι στη μέση του ψωμιού, για να δείτε αν είναι έτοιμο.