Το φακόρυζο ή αλλιώς φακές με ρύζι είναι από τα φαγητά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Συνδυάζει θρεπτικά συστατικά και αποτελεί ένα φαγητό εύκολο στην παρασκευή του.
Υλικά για σπιτικό φακόρυζο
500 γρ. φακές
100 γρ. ρύζι καρολίνα
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 τομάτες τριμμένες
5 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για φακόρυζο
Πλένουμε την φακή και την σουρώνουμε.Σε ένα λίτρο νερό, βράζουμε για 25 λεπτά τις φακές με το μισό κρεμμύδι και το μισό σκόρδο.Ρίχνουμε μετά μέσα το ρύζι την τριμμένη τομάτα και αλατοπιπερώνουμε.Συγχρόνως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 10 λεπτά το υπόλοιπο κρεμμύδι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.Μόλις βράσει το ρύζι και έχει πιεί σχεδόν όλα τα υγρά του, ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα τις φακές με το ψημένο κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο.Σερβίρουμε.