Ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά φρούτα είναι το βύσσινο. Δροσερό με υπέροχο χρώμα, ελαφρά γλυκό, έχει την τέλεια γεύση για έναν απολαυστικό χυμό! Δοκιμάστε τη συνταγή και δε θα χάσετε!
Υλικά για σπιτική βυσσινάδα
1 κιλό ζάχαρη
2-31 κιλό βύσσινο
κ.γ χυμό λεμονιού
Πώς φτιάχνουμε σπιτική βυσσινάδα
Πλύνετε τα βύσσινα με άφθονο νερό, βγάλτε τα κοτσάνια τους και στύψτε τα καλά μέχρι να φύγει ο χυμός τους.
Βάλτε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει μέχρι να δέσει σε σιρόπι, όχι όμως πολύ πηχτό. Προσθέστε στο τέλος το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε λίγο ακόμα και κατεβάστε από τη φωτιά.
Αφήστε τη βυσσινάδα να κρυώσει και βάλτε την σε καθαρά και στεγνά κομμάτια.
Όποτε θέλετε να απολαύσετε ένα ποτήρι,βάλτε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα και αραιώνουμε με παγωμένο νερό.