Συνταγή για σπιτική σοκολατένια γκοφρέτα!

Αγαπώ τις γκοφρέτες ή αλλιώς σοκοφρέτες. Τι θα λέγατε να τις φτιάξουμε στο σπίτι; Σας έχω μία πολύ ωραία και δοκιμασμένη συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά!

Υλικά για σπιτική γκοφρέτα 

• 340 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
• 1 φλυντ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
• 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
• 3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
• 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, αφαιρούμε 8 κομμάτια
• 1 φλυντζ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)

• 1/2 φλυντζ. καρυδόψιχα χοντροκομμάνη
• 1/2 φλυντζ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
• 300 γρ λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση συνταγής για σπιτική γκοφρέτα

1. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί (χαμηλή φωτιά) τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
2. Σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.
3. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί.
4. Αδειάζουμε το μίγμα με το κουτάλι, ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια γυρνάμε το γλυκό σε δίσκο ή ξύλο κοπής.
5. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε την γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.