Η σοκοφρέτα είναι η αγαπημένη των μικρών μας φίλων. Τι θα λέγατε αν σας έδινα την συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι; Σημειώστε τα παρακάτω υλικά και το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει και εσάς τους ίδιους.
Υλικά για σπιτική σοκοφρέτα
• 340 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
• 1 φλυντ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
• 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
• 3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
• 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, αφαιρούμε 8 κομμάτια
• 1 φλυντζ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
• 1/2 φλυντζ. καρυδόψιχα χοντροκομμάνη
• 1/2 φλυντζ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
• 300 γρ λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση συνταγής για σπιτική σοκοφρέτα
1. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί (χαμηλή φωτιά) τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
2. Σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.
3. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί.
4. Αδειάζουμε το μίγμα με το κουτάλι, ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια γυρνάμε το γλυκό σε δίσκο ή ξύλο κοπής.
5. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε την γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.