Η σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου είναι από τις αγαπημένες όλων. Τι ωραιότερο από το να είναι το απόλυτο συνοδευτικό για burgers ή κοτομπουκιές. Μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής.
Υλικά για σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1/3 κούπα σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας νατρίου
2/3 κούπα κέτσαπ
1 ½ κ.γ. καυτερή σάλτσα τσίλι
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ της κούπας μηλόξυδο
1/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής για σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κι έτοιμη!