Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι ό,τι πιο νόστιμο μπορεί να φάει κάποιος. Εγώ σήμερα σας προτείνω να φτιάξετε μαρμελάδα σύκο.
Υλικά για μαρμελάδα σύκο
600 γρ σύκα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.γ βούτυρο
5-6 σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής για μαρμελάδα σύκο
Κόψτε τα κοτσάνια από τα σύκα και κόψτε τα σε τέσσερα κομμάτια. Αν οι φλούδες είναι χοντρές, πρέπει να τις αφαιρέσετε, αν όμως είναι μαλακές και λεπτές καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το σύκο όπως είναι. Σε μία κατσαρόλα βάλτε τα σύκα, τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήστε τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε ελαφρά απλά ανακινώντας την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα σας να σιγοβράζει μέχρι να δέσει. Λίγο πριν δείτε ότι είναι έτοιμο, προσθέστε τις σταγόνες λεμονιού, ανακατέψτε πάλι μόνο ανακινώντας την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για ακόμα 1 με 2 λεπτά. Βάλτε τη μαρμελάδα σας όσο είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βαζάκια, κλείστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κυρώσει. Μέσα σε λίγη ώρα θα έχετε υπέροχη και πεντανόστιμη μαρμελάδα σύκο και το κυριότερο; Σπιτική!