Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα! Μία σπιτική μαρμελάδα είναι σίγουρα πιο υγιεινή από μία τυποποιημένη. Αν σου αρέσει το συγκεκριμένο φρούτο φτιάξε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά για μαρμελάδα μήλου
• 3 μήλα πράσινα
• 1 φλ. καφέ νερό
• 2 1/5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 2 ξυλάκια κανέλα
• χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής για μαρμελάδα μήλου
1. Κόβω τα μήλα σε μικρά φετάκια και τα βάζω σε κατσαρόλα με το νεράκι να βράσουν λίγο σε χαμηλή φωτιά.
2. Προσθέτω την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και συνεχίζω το βράσιμο με κλειστό το καπάκι.
3. Ανακατεύω που και που και όταν μαλακώσουν τα μήλα αν θέλω τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ.
4. Όταν δέσει το σιροπάκι και 5 λεπτά πριν κλείσω την φωτιά, προσθέτω τον χυμό λεμονιού.
5. Βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα για να σφραγίσουν.