Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα κεράσι

Το κεράσι είναι το φρούτο του καλοκαιριού! Εγώ λοιπόν σας προτείνω να φτιάξετε την πιο ωραία σπιτική μαρμελάδα που θα ξετρελάνει τόσο εσάς τους ίδιους όσο και την οικογένειά σας.

https://www.instagram.com/p/BmnQ81ZFoa7/

Υλικά για σπιτική μαρμελάδα κεράσι 

1 κιλό κεράσια
700 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής για σπιτική μαρμελάδα κεράσι 

Βάλτε γάντια και ποδιά γιατί το κεράσι είναι ένα φρούτο που λερώνει ευκολα. Βγάλτε τα κοτσανάκια και πλύντε τα, κοιτώντας ποιο είναι χτυπημένο για να το αφαιρεσετε απο το σύνολο.

Πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ώστε να πέφτουν μέσα τα ζουμακια, βγάλτε τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο και πετάξτε τα. Υπολογίστε ότι για το ένα κιλό κεράσια θα χρειαστείτε μισό φλ. τσαγιού νερό.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε μέσα τα καθαρισμένα κεράσια και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε νερό και ζάχαρη, δυναμώστε τη φωτιά και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα, ξαφρίζοντας τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια.

Μόλις το γλυκό δέσει ρίξτε τις 2 κουταλιές του χυμού από λεμόνι να πάρει κι άλλες βράσεις ,για μισή ώρα με 40 λεπτά.

Θα ξέρετε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν αρχίσει να κολλάει πάνω στην κουτάλα.

Αν τη δείτε πολύ σφιχτή προσθέστε λίγο νεράκι και αφήστε το πάλι να βράσει για 2-3 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει και μοιράστε τη σε αποστειρωμένα βάζα.  Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.