Και σε ποιον δεν αρέσει η μαγιονέζα; Τις περισσότερες φορές όμως αναρωτιόμαστε κατά πόσο αυτή που αγοράζουμε είναι με πολλά συντηρητικά κι αν επιτρέπεται να την τρώμε σε καθημερινή βάση. Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω μία συνταγή για να την φτιάξετε σπίτι σας!
Υλικά για σπιτική μαγιονέζα
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κ.τ.γ φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.τ.γ λευκό ξίδι
1/4 κ.τ.γ μουστάρδα Dijon
1/2 κ.τ.γ αλάτι (δοκιμάστε τη, μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
3/4 ηλιέλαιο
Εκτέλεση συνταγής για σπιτική μαγιονέζα
Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα μίξερ ή με ένα σύρμα χεριού, τον κρόκο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι. Ανακατέψτε και περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουν ένα ωραίο κίτρινο χρώμα.
Έπειτα και σιγά σιγά, ρίξτε το ηλιέλαιο. Λίγες σταγόνες τη φορά ενώ ανακατεύετε. Μόλις προσθέσετε όλο το ηλιέλαιο, συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 8 λεπτά. Η μαγιονέζα σας θα είναι έτοιμη μόλις έχει ένα απαλό και φωτεινό χρώμα.
Βάλτε σε ένα βάζο και διατηρήστε στο ψυγείο!
Καλή επιτυχία!