Η σπιτική λεμονάδα τώρα το καλοκαίρι εκτός από δροσιστική, είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό μας. Έτσι λοιπόν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, την αγαπημένη μου συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι και να την κεράσετε στην οικογένειά σας, ή τους φίλους σας.
Υλικά για σπιτική λεμονάδα
- 1 κούπα χυμό λεμονιού
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 4 κούπες νερό
- Παγάκια
Εκτέλεση συνταγής για σπιτική λεμονάδα
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μία κούπα και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει. Παίρνετε 6 με 8 λεμόνια και τα στύβετε, για να βγάλετε μία κούπα φρέσκο χυμό. Σε μία κανάτα ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι, που έχει προηγουμένως, κρυώσει. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα παγάκια και κατόπιν τις 4 κούπες νερό. Ανακατεύετε και πάλι καλά. Πλένετε καλά ένα λεμόνι, το κόβετε σε φέτες και το ρίχνετε μέσα στην κανάτα. Μπορείτε, αν θέλετε να κάνετε το ίδιο και με τα φύλλα. Προαιρετικά. Τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.