Συνταγή για σπιτική κρεατόπιτα!

Η κρεατόπιτα είναι από τις πιο ωραίες πίτες και μάλιστα πολύ χορταστικές. Τι θα λέγατε να την φτιάξουμε στο σπίτι; Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής κι είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά για κρεατόπιτα

• 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας – ελιά κομμένο σε κυβάκια
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 αυγά
• 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
• 100 γρ. φέτα
• 60 ml ελαιόλαδο
• 80 γρ. ρύζι νυχάκι
• 20 γρ. αλάτι
• 5 γρ. πιπέρι
• 2 γρ. κανέλα τριμμένη
• 3 ώριμες τομάτες τριμμένες

• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το φύλλο

• 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
• 100 ml χλιαρό νερό
• 1 αυγό
• 5 γρ. αλάτι

Συνταγή για σπιτική κρεατόπιτα!
Συνταγή για σπιτική κρεατόπιτα!

Εκτέλεση συνταγής για κρεατόπιτα

Για την παρασκευή του φύλλου, αναμειγνύουμε τα υλικά, ζυμώνουμε και στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για δύο ώρες.
Ανοίγουμε με τον πλάστη 2 φύλλα. Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε τα 2 αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το κρέας, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις τομάτες, το ελαιόλαδο, την φέτα και το ρύζι.
Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο τον πάτο ενός ταψιού, στρώνουμε το φύλλο και απλώνουμε το μείγμα.
Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο.
Αλείφουμε με λάδι τις άκρες για να κολλήσουν τα φύλλα καθώς και όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 1 ώρα και 30 λεπτά και μετά στους 180ο για άλλα 15 λεπτά.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: https://eatlittlebird.com/

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.