Η κανελόπιτα είναι μία πίτα που λίγοι γνωρίζουν. Ακόμη πιο λίγοι μάλιστα είναι εκείνοι που την έχουν φτιάξει. Αν σας αρέσει η κανέλα, μην χάνετε χρόνο. Προμηθευτείτε τα υλικά, αν δεν τα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνα σας κι ακολουθήσετε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για κανελόπιτα
– 4 φλιτζάνια αλεύρι
– 1 φλιτζάνι λάδι
– 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 3 κουταλιές κονιάκ
– 4 αυγά
– 2 κουταλάκια κανέλα
– 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
– 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
– ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
– λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση συνταγής για κανελόπιτα
Σε μια μεγάλη λεκάνη λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τους κρόκους των αυγών, την κανέλα και το κονιάκ. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν σε μια άλλα λεκάνη και ρίχνετε εναλλάξ στο μίγμα των κρόκων λίγο γάλα και λίγο αλεύρι. Μετά χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στο μίγμα. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και στρώνετε το μίγμα. Ψήνετε την κανελόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.