Οι κρέπες είναι υπέροχες γλυκές και αλμυρές αναλόγως τη διάθεση και τα γούστα! Εγώ σήμερα θα σας προτείνω να τις φτιάξετε χρησιμοποιώντας μόνο πέντε υλικά. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την εκτέλεση της δημοφιλούς συνταγής.
Υλικά για σπιτικές κρέπες με 5 υλικά
• 2 αβγά
• 1 φλ. γάλα
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1 φλ. αλεύρι
• 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
Εκτέλεση συνταγής για σπιτικές κρέπες με 5 υλικές
• Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
• Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
• Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
• Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και ή να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.