Φανταστικά και τραγανά τουλουμπάκια βουτηγμένα στο σιρόπι! Δοκιμάστε την συνταγή με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά!
ΥΛΙΚΑ
• 1 κούπα νερό
• 1/2 κούπα μαργαρίνη
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 1/2 κούπα αλεύρι σκληρό
• 6-7 αυγά
• 1-2 βανίλιες
• 1 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
• 1 1/2 κούπα νερό
• 2 κούπες ζάχαρη
• 1/2 κούπα μέλι ή γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε το νερό με την μαργαρίνη και το αλάτι σε μικρή βαθιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι ν’ αρχίσει να κοχλάζει.
2. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και την βανίλια όλο με μεμιάς και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, 1 λεπτό περίπου, ώσπου η ζύμη να ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να σχηματίσει μια μπάλα γύρω από την κουτάλα.
3. Αδειάζουμε την ζύμη στο μπολ του μίξερ και την αφήνουμε να κρυώσει 2-3 λεπτά. Χτυπώντας με τον ειδικό γάντζο, ρίχνουμε ένα-ένα τ’ αυγά. Πριν ρίξουμε το επόμενο αυγό, βεβαιωνόμαστε ότι το προηγούμενο έχει ενσωματωθεί καλά στη ζύμη.
4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να περιμένει.
5. Βάζουμε σε φριτέζα ή βαθιά κατσαρόλα να κάψει μπόλικο λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο). Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ με χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού και άνοιγμα 1 εκ. Πιέζοντας τη σακούλα κόβουμε με υγρό μαχαίρι κορδόνια ζύμης μήκους 5 εκ. μέσα στο καυτό λάδι.
6. Βάζουμε τόσα όσα χωράει η κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ροδοψηθούν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει η περίσσεια του λαδιού.
7. Τα ρίχνουμε στο σιρόπι, τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα βγάζουμε σε πιατέλα.