Συνταγή για σπιτικά ρολά κανέλας

Τα ρολά κανέλας ή αλλιώς τα γνωστά σε όλους cinnamon, είναι πεντανόστιμα κι αν επιθυμείτε κι έχετε όρεξη να διαθέσετε τον ανάλογο χρόνο, μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι σας και να ξετρελαθούν οι αγαπημένοι σας άνθρωποι.

Υλικά για ρολά κανέλας

Για τη ζύμη:
• 550 γρ. αλεύρι
• 25 γρ. μαγιά
• 70 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 210 ml γάλα
• 2 αυγά
• λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
• 1 κ.σ. κανέλα

• 200 gr μαύρη ζάχαρη
• 85 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για επικάλυψη:
• 1 αυγό
• 2 κ.σ. γάλα

Συνταγή για σπιτικά ρολά κανέλας
Συνταγή για σπιτικά ρολά κανέλας

Εκτέλεση συνταγής για ρολά κανέλας

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο για πέντε λεπτά στο σιγανό. Αν είναι πολύ υγρό προσθέστε 2 κ.σ. αλεύρι.

Αφού ανακατέψτε καλά, βάλτε λίγο αλεύρι στο μπολ, κάντε τη ζύμη μία μπάλα και καλύψτε την με μία πετσέτα για μία ώρα.

Για τη γέμιση βάλτε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα και ανακατέψτε.

Ξεσκεπάστε τη ζύμη και πιέστε την ώστε να φύγει ο αέρας. Στη συνέχεια ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε την μέχρι να φτάσει μισό εκατοστό στο ύψος.

Απλώστε τη γέμιση και σιγά σιγά τυλίξτε όλη την επιφάνεια μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρολό. Κόψτε το ρολό σε κομματάκια, βάλτε τα στο ταψί και αφήστε τα να φουσκώσουν για 15 με 20 λεπτά.

Τέλος αλείψτε με το μείγμα της επικάλυψης και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 12 με 15 λεπτάκια!

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει και η γεύση των Cinnamon Rolls θα σας τρελάνει!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: https://fooby.ch/

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.