Τα μπιφτέκια όταν είναι ζουμερά είναι πεντανόστιμα. Εγώ σας έχω σήμερα μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής στην οποία προσθέτετε φασόλια.
Υλικά για μπιφτέκια με φασόλια
- 4 μανιτάρια
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
- 400 γρ. κονσέρβα μικρά άσπρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 400 γρ. κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 αυγό
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κτγ τριμμένο κόλιανδρο
- 1 κτγ τριμμένο κύμινο
- 1 κτγ πάπρικα
- 1 κτγ τσίλι σε σκόνη ή μερικές σταγόνες Tabasco
- λίγο ελαιόλαδο
- αλεύρι για πασπάλισμα
- 1 σακουλάκι ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
- 1 ντομάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής για μπιφτέκια με φασόλια
- Παίρνεις το μίξερ σου και τοποθετείς μέσα τα μανητάρια και τον κόλιανδρο μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα από τρίμματα.
- Στη συνέχεια βάζεις τα φασόλια και το αυγό και χτυπάς ξανά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς για ένα λεπτό.
- Ρίχνεις λίγο αλεύρι στα χέρια σου και αρχίζεις να πλάθεις τα μπιφτέκια σου.
- Ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι μαγειρεμένα και αφράτα.
- Τέλος σερβίρεις με τη σαλάτα και χοντροκομμένες φέτες ντομάτας και το γεύμα σου είναι έτοιμο!