Τα σπιτικά κρουασάν με γέμιση μήλου αυτό το διάστημα κάνουν θραύση στο διαδίκτυο. Τι θα λέγατε να τα φτιάχνατε στο σπίτι;
Υλικά για σπιτικά κρουασάν με γέμιση μήλου
1 πακέτο σφολιάτα για κρουασάν
40 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού Κανέλα
1-2 μήλα ( γλυκά ή ξυνά)
Καρύδια ( προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής για σπιτικά κρουασάν με γέμιση μήλου
Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη με την κανέλα. Κόβετε τη ζύμη σε μεγάλα τρίγωνα και βουτυρώνετε την εσωτερική τους πλευρά.
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα όλη τη ζύμη και στη συνέχεια τοποθετείτε τα κομμένα μήλα ( σε κυβάκια ή σε λεπτές φετούλες) στη φαρδιά πλευρά της ζύμης και αρχίζετε να τυλίγετε τα μηλοπιτάκια ( αν θέλετε προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα καρύδια).
Τα βουτηρώνετε εξωτερικά, πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη και κανέλα και τα βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί να ψηθούν στο φούρνο στους 180 C για 12- 15 λεπτά.
Τα κρουασανάκια σας με γέμιση μήλου είναι έτοιμα.