Τα κριτσίνια για τους περισσότερους από μας αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα φτιάξουμε στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο 6 υλικά! Πάμε να δούμε βήμα βήμα την συνταγή.
Υλικά για κριτσίνια
– 300 γρ αλεύρι
– 100 γρ διάφορα τυριά που λιώνουν
– 2 κουταλιές σούπας λάδι
– 2/3 κούπας νερό
– 1 κρόκος αυγού
– 1 κουταλιά σούπας γάλα
Εκτέλεση συνταγής για κριτσίνια
Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι μαζί με τα τυριά. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε εκεί το λάδι και το νερό. Ζυμώνετε καλά για πέντε λεπτά και έπειτα τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη. Αφού αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 χλ περίπου. Κόβετε λωρίδες και τις αλείφετε με τον κρόκο αυγού και το γάλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και αφού ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.