Τα ντόνατς είναι τα αγαπημένα μου. Τόσο για πρωινό όσο και για απογευματινό. Τι θα λέγατε να τα φτιάξετε στο σπίτι με γέμιση κρέμας από βανίλια; Πάρτε χαρτί και σημειώστε τα υλικά που πρεπει να αγοράσετε.
Υλικά για σπιτικά ντόνατς με κρέμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ( 90 γρ.) γάλα
1 κ.τ.γ ( 4 γρ) ξηρή μαγιά
2 αυγά ( ένα κανονικό και ένα μόνο τον κρόκο )
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ( 285 γρ.) αλεύρι
14 γρ. βούτυρο
Λάδι για τηγάνισμα
Για το πασπάλισμα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Για τη γέμιση
35 γραμμάρια (1/4 φλιτζάνι) κορν φλάουρ
3 κρόκους αυγών
1 – 1/2 φλιτζάνι γάλα
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή στικ βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνι γάλα ( δεύτερη παρτίδα)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, κρύο