Σπαγγέτι πουτανέσκα. Μία ιταλική συνταγή που αν είσαι λάτρης των ζυμαρικών θα σε ενθουσιάσει και θα θέλεις να την φτιάχνεις μία φορά την εβδομάδα.
Υλικά για σπαγγέτι πουτανέσκα
1 πακέτο σπαγγέτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. γλυκού ρίγανη
4-5 αντζούγιες (προαιρετικά)
20-30 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κ.σούπας κάππαρη
Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για σπαγγέτι πουτανέσκα
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σοτάρουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το κόκκινο πιπέρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ελιές και την κάππαρη (και ψιλοκομμένες τις αντζούγιες) και βράζουμε για λίγα λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι να ανακατευτούν όλα μαζί, και όταν δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά, σερβιρουμε.