Η σοκολατόπιτα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Το καλοκαίρι μπορούμε να την συνοδεύουμε και με παγωτό. Σήμερα λοιπόν σας προκαλώ να αγοράσετε τρία υλικά και να φτιάξετε την λαχταριστή σοκολατόπιτα.
Υλικά για σοκολατόπιτα με 3 υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. τσαγιού βούτυρο (μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη)
600 γρ. σταγόνες σοκολάτας (300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής για σοκολατόπιτα με 3 υλικά
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις δύο ειδών σταγόνες σοκολάτας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί.
Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλο κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. Ρίχνετε ομοιόμορφα από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα.
Αλείφετε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο και με ένα μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα κάθετα και οριζόντια.
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 45′ μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο τ.
Αν θέλετε, αφου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.