Οι ημέρες των εορτών επιβάλλουν λιχουδιές και μάλιστα σοκολατένιες. Τι θα λέγατε αν μπαίνατε για λίγη ώρα στην κουζίνα και φτιάχνατε υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια Peppermint;
Υλικά: για σοκολατένια τρουφάκια Peppermint
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 2/3 κούπες δάκρυα σοκολάτας (κουβερτούρα)
5 1/2 κ.τ.σ ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.τ.γ εκχύλισμα μέντας
για την επικάλυψη:
1 1/3 κούπα λιωμένη κουβερτούρα
τριμμένες peppermint καραμέλες
Εκτέλεση συνταγής για σοκολατένια τρουφάκια Peppermint
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταίνεται. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες αφαιρέστε τη. Ρίξτε τη στο μπολ που θα έχετε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε τη με έναν αβγοδάρτη.
Προσθέστε το βούτυρο, το εκχύλισμα μέντας και συνεχίστε το ανακάτεμα για 5-7 λεπτά.
Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει αρκετά, βάλτε από πάνω διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα βγάλτε από το ψυγείο το μείγμα σας και με ένα σκουπ παγωτού φτιάξτε μπάλες.
Τυλίξτε της στη λιωμένη κουβερτούρα (της επικάλυψης) και πασπαλίστε με τριμμένη καραμέλα peppermint.