Τα σοκολατένια γλειφιτζούρια σας αρέσουν; Τότε είμαι εγώ εδώ για να σας δείξω την πανεύκολη συνταγη που θα χαρίσει χαμόγελα κυρίως στους μικρούς μας φίλους!
ΥΛΙΚΑ:
• 300 γρ. υποβρύχιο βανίλια
• 200 γρ. γλυκόζη
• 200 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας (λευκή, γάλακτος ή κουβερτούρα)
• ξύλινα καλαμάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υποβρύχιο βανίλιας με τη γλυκόζη. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 155 βαθμούς (λίγο πριν αρχίσει να καραμελώνει) αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε γρήγορα.
2. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα και σχηματίζουμε κύκλους πάνω σε λαδόκολλα ή ακόμη καλυτέρα σε μικρές στρόγγυλες φόρμες σιλικόνης για να δώσουμε καλύτερο σχήμα και να ξεκολλούν πιο εύκολα.
3. Μόλις αρχίσουν να πήζουν τα τρυπάμε με ξύλινα καλαμάκια, τα οποία αφήνουμε πάνω.
4. Αν δεν προλάβουμε κάνουμε λίγο από το ίδιο μείγμα, βουτάμε τα ξύλινα καλαμάκια σε αυτό και τα κολλάμε στα γλειφιτζούρια.