Συνταγή για σοκολατένια φουντουκόπιτα!

Η φουντουκόπιτα όταν είναι σοκολατένια, είναι πειρασμός! Μικροί και μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση της.

Υλικά για σοκολατένια φουντοκόπιτα 

  • 80 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. φουντούκι σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 30 γρ. φουντούκια χονδροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής για σοκολατένια φουντοκόπιτα 

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, αφού τα έχουμε χτυπήσει αρκετά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το φουντούκι που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ.
  4. Στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
  5. Τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22εκ. και ύψους 3εκ. και πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα φουντούκια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10′ και στους 170 για άλλα 15΄.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.