Η φουντουκόπιτα όταν είναι σοκολατένια, είναι πειρασμός! Μικροί και μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση της.
Υλικά για σοκολατένια φουντοκόπιτα
- 80 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 ασπράδια αυγών
- 3 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. φουντούκι σκόνη (στο μπλέντερ)
- 30 γρ. φουντούκια χονδροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής για σοκολατένια φουντοκόπιτα
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, αφού τα έχουμε χτυπήσει αρκετά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το φουντούκι που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ.
- Στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
- Τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22εκ. και ύψους 3εκ. και πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα φουντούκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10′ και στους 170 για άλλα 15΄.