Δεν έχεις χρόνο για να φτιάξεις σκορδαλιά; Μην αγχώνεσαι εδώ είμαι εγώ για να σου παρουσιάζω εύκολες και γρήγορες συνταγές. Σήμερα λοιπόν μιας και πλησιάζει η 25η Μαρτίου σου προτείνω να φτιάξεις σκορδαλιά από πουρέ πατάτας.
ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 φακελάκι έτοιμο πουρέ
• Ζεστό νερό
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι-πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Χυμός από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ τον πουρέ και συμπληρώνετε ζεστό νερό (περίπου 2 κούπες του τσαγιού). Ρίχνετε μέσα και τις σκελίδες σκόρδου και χτυπάτε τα υλικά πολύ πολύ καλά.
2. Αν δείτε πως το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν χτυπιέται εύκολα, προσθέστε λίγο νερό ακόμα. Αυτό που μετράει είναι το εξής: Το μείγμα του πουρέ να έχει μια σχετικά πυκνή υφή.
3. Μόλις χτυπηθούν καλά όλα αυτά τα υλικά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε εσείς), ελαιόλαδο (όσο θέλετε εσείς), το χυμό του μισού λεμονιού και ξαναχτυπάτε πολύ πολύ καλά.
4. Την αφήνετε να κρυώσει καλά και….Έτοιμη η σκορδαλιά!