Το γιορτινό τραπέζι έχει όλα τα καλά! Αν θέλετε εσείς να συνοδεύσετε το κρέας με ρύζι, θα σας πρότεινα την παρακάτω συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά για 6 μερίδες για συνοδευτικό ρύζι με μάνγκο και κουκουνάρι για το γιορτινό τραπέζι
300γρ. αγριο ρύζι βρασμένο
60ml ελαιόλαδο
100γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
100γρ. κίτρινες και κόκκινες πιπεριές
100γρ. καρότο τριμμένο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 μάνγκο, σε κυβάκια
100γρ. κουκουναρι
50γρ. μαύρες σταφίδες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για συνοδευτικό ρύζι με μάνγκο και κουκουνάρι για το γιορτινό τραπέζι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πιπεριές και το καρότο και συνεχίζετε μέχρι να μαραθούν κι αυτά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και στο βρασμένο ρύζι προσθέτετε το μάνγκο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες.