Το ρολό με γέμιση μαρμελάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φας, τόσο εσύ όσο και η οικογένειά σου. Θα ξετρελαθείς με την πρώτη μπουκιά. Αγόρασε τα παρακάτω υλικά-αν δεν τα έχεις ήδη στο ντουλάπι του σπιτιού σου- και ακολούθησε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για ρολό με μαρμελάδα
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
200g μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής για ρολό με μαρμελάδα
Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, του βούτυρο, το αλάτι, και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε το αυγό και το ρίχνετε στη ζύμη μαζί με το χυμό λεμονιού, το γάλα ή το νερό. Ζυμώνετε πολύ καλά.
Παίρνετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το απλώνετε και από πάνω βάζετε μια λαδόκολλα. Ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη, απλώνετε τη μαρμελάδα και αρχίζετε να τυλίγετε το ρολό. Περιτυλίξετε το και με τη λαδόκολλα αλλά και με το αλουμινόχαρτο. Προσοχή , δεν θα πρέπει να το σφίξετε παρά μόνο στις άκρες.
Τοποθετείτε ένα ταψί με ζεστό νερό στη βάση του φούρνου και βάζετε το ρολό ακριβώς από πάνω (στη σχάρα θα ψηθεί καλύτερα). Ψήνετε στους 180 C για περίπου 30 -40 λεπτά ( εξαρτάται από το φούρνο).
Αφήνετε για λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή:www.mumsnet.com