Το ρολό κοτόπουλο αν το μαγειρέψετε στη γάστρα ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής, είμαι σίγουρη ότι θα το βάλετε σαν φαγητό στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας. Ακόμη και κάποιοι που δεν τρελαίνονται με το κοτόπουλο, η συγκεκριμένη συνταγή θα τους κάνει να το αγαπήσουν.
Υλικά για ρολό κοτόπουλο στη γάστρα
• 8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
• 8 κομμάτια γκούντα σε σχήμα και μέγεθος δάχτυλου
• 8 λωρίδες πιπεριάς διαφορετικού χρώματος σε μέγεθος δάχτυλου
• 8 φέτες μπέικον μακρόστενες
• 1 κρέμα γάλακτος 200γρ.
• 2 σφηνάκια βότκα
• λίγο ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για ρολό κοτόπουλο στη γάστρα
1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και στη θέση που ήταν το κόκκαλο βάζουμε ένα κομμάτι γκούντα και μία λωρίδα πιπεριάς. Κλείνουμε τα φιλέτα σχηματίζοντας ρολό και τυλίγουμε γύρω από το καθένα μία φέτα μπέικον στερεώνοντας την με οδοντογλυφίδες.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και γυρίζουμε τα ρολά να τηγανιστεί λίγο το μπέικον και να μοσχομυρίσει.
3. Σβήνουμε με τη βότκα (προαιρετικά ζεσταίνουμε πρώτα τη βότκα και μόλις τη ρίξουμε στην κατσαρόλα την ανάβουμε).
4. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι) και σιγοβράζουμε τα ρολά περίπου 20΄.
5. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει.
6. Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
7. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι