Ριζότο με λαχανικά και τόνο. Ένα φαγητό που μας αρέσει να τρώμε τώρα το καλοκαίρι. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά.
Υλικά για ριζότο με λαχανικά και τόνο
1 κούπα ρύζι Basmati
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
λίγο πράσο
λίγη πιπεριά
μανιτάρια
μαϊντανό
άνηθο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για ριζότο με λαχανικά και τόνο
1. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε για 1 λεπτό στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
2. Προσθέτετε το ρύζι και 3 κούπες νερό και το αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να «πιει» όλα τα υγρά.
3. Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον τόνο (στραγγιγμένο) και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύετε. Το βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.